Verzeker dat Amersfoorters keivrij blijven.

Amersfoort voor Vrijheid Favicon

Amersfoort voor Vrijheid

Tom van Lamoen | Lijsttrekker
Tom van Lamoen | Lijsttrekker

Tom van Lamoen

Lijsttrekker

Ik ben Tom van Lamoen (35), geboren in Leusden en woonachtig in Amersfoort. Ik ben getrouwd en heb een dochtertje van 3.

Ik ben al 20 jaar werkzaam in en met de horeca als werknemer en ondernemer. Ik heb op dit moment met 2 vrienden een onderneming: TUUR, een kombucha merk. Ook werk ik nu alweer 1,5 jaar parttime in één van de de gezelligste kroegen van Amersfoort.

Al minstens 6 jaar ben ik erg begaan en actief bezig met filosofie en politieke standpunten. Ik ben al enige tijd maatschappelijk betrokken met verschillende projecten zoals samen met mijn vrouw homeschooling workshops voor kinderen opzetten en samen met andere initiators heb ik een landelijk ‘haal het lokaal’ netwerk opgezet waar verschillende organisaties, consumenten en lokale producenten hun lokaal geteelde voedsel makkelijker vindbaar kunnen maken.

Het is steeds duidelijker te zien dat de overheid het volk niet meer dient. Te weinig controle op de macht, bewust tegenhouden van transparantie en geen aansprakelijkheid bij schandalen en wanbeleid. Hierdoor ben ik uiteindelijk op deze weg gekomen.

Helaas is er een bestuursklimaat ontstaan met een gedachtegoed dat de gemiddelde burger niet intelligent of betrokken genoeg is om verantwoordelijkheid te nemen en mee te beslissen in de huidige maatschappij. Ik ben juist overtuigd dat alleen de burger het beste weet hoe hij zijn leven en dat van zijn gemeenschap gelukkiger kan maken en hier ook voor zal streven als die verantwoordelijkheid getriggerd wordt. Daarom wil ik de burger meer betrokken maken en transparantie eisen zodat iedereen een vrije keuze kan maken in welk beleid ze willen steunen. En niet als een verkooppraatje dat elke partij voert als ze “betrokkenheid” nastreven. Er moeten gerichte checks and balances komen in de politiek die ervoor zorgen dat burgers altijd aan de handrem kunnen trekken. Zoals bindende referenda, ambtstermijnen, gekozen burgemeesters en meer directe communicatie vanuit burgers aan de raad mogelijk maken.

“A lie doesn’t become truth, wrong doesn’t become right, and evil doesn’t become good, just because it’s accepted by a majority.”